Microgreens blir ofte forvekslet med spirer, men de er litt annerledes. Microgreens er klare til å høstes omtrent to uker etter spiring - hvor de er 5-10 cm høye og veldig grønne. Spirer derimot, er betydelig mindre modne og høstes etter en uke. I tillegg vokser spirer i vann i og i mørke, mens Microgreens vokser i jord og generelt i lys.
Vi spiser stilkene og bladene til Microgreens, mens frø, rot og første lille stilk er de spiselige deler av en spire. Begge er gode næringskilder, selv om plantens sanne karakter og smaksprofil ikke når sitt fulle potensiale i spirefasen. Det tar litt mer tid for planten å utvikle sine karakteristiske smakstoffer, og det er her magien til Microgrens virkelig skinner.
Solsikker Microgreens er min personlige favoritt. De er på samme tid knasende og myke, og de har en vidunderlig solsikkekjernesmak.
Solsikke Microgreens er en av de mest balanserte formene for et komplett planteprotein som finnes. Det er også en av de beste ingredienser i kostholdet ditt for generell helse og velvære.
Spis dem som snacks, eller i en hvilken som helst salat, smørbrød, wrap eller kulinarisk kreasjon.
Innhold:
Solsikke Microgreens er kalorifattig og næringsrik, noe som gjør dem ideelle for ethvert naturlig og sunt vektnedgangsprogram. De er en stor kilde til verdifulle næringsstoffer, inkludert proteiner, enzymer, folsyre, sulforafan, selen, lecitin, mineraler, inkludert kalsium, kobber, jern, magnesium, kalium, fosfor, sink samt vitamin A, C, kompleks D og E.
Mais Microgreens vokser i mørke - derfor er de gule. De er ganske knasende og smaker søtt av mais.
Mais Microgreens tilfører måltidene dine en søt, deilig smak og pynter tallerkener delikat med sine gylne blader. Mais Microgreens er lett å servere selv til folk som ikke tror de liker grønnsaker.
Innhold:
Ferulinsyre, jern, betakaroten og et stort utvalg av mineraler og vitamin A, B, E, inkludert tiamin og niacin.
Erter Microgreens er et kraftverk av ernæring og sterke antioksidanter. Erter har så høy kvalitet protein at de nå er tilsatt mange måltider og kommersielle proteinprodukter. Den smaker som sommerens beste sukkererter.
Innhold:
Erter mikrogrønt er fettfattig, men rik på alt annet. De inneholder protein, fiber, omega-3 og mikronæringsstoffer. Rik på folat, karbohydrater, vitamin A, C, E, B1, B2, B3, B6.
Reddik er skarpe i smak og gjør ethvert måltid spennende. De tåler kraftig mat som lagret ost, en god biff, men er også gode på et kokt egg. Er ikke de fine også?
Reddik Microgreens er sprø og smaken er søt og behagelig pepperaktig.
Innhold:
Reddik Microgreens er en god kilde til vitamin C, til energi og karbohydrater. Den inneholder også klorofyl, sink, kalium, folat, mangan, kobber, natrium, fosfor, kostfiber, niacin, riboflavin, vitamin B1 og B6, kalsium, jern, magnesium og så mye mer.
Brokkoli er den mest næringsrike av alle Microgreens. Den inneholder 40 ganger så mange næringsstoffer som den tilsvarende fullvokste brokkoli.
Brokkoli Microgreens har en elegant brokkolismak. Innhold:
Klorofyl, sulforafan. C-vitamin, A-vitamin, K-vitamin, protein, kalsium.
Hver uke eksperimenterer jeg med å lage nye vakre salater, så innholdet vil altid variere og nye spennende smaker dukke opp.