HAVREGRYNSGRØT MED MICROGREENS

Ingredienser:

  • 25g Microgreens
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl melk. Her kan du fint bruke plantemelk også
  • 1 ss smør
  • Salt
  • Kanel


Kok havregrynsgrøt med en god melk

Tilsett litt salt og kanel

Held i et fat og tilsett en klatt god smør,- vær snill med deg selv

Hakk solsikke og erte Microgreens og topp grøten med denne næringsbomben

Dryss litt flaksalt over


Dette er en glad start på dagen!

MICROGREENS CARBONARA

Ingredienser:

  • 100g pasta
  • 1 eggeplomme
  • 1/5 dl olivenolie
  • 25 g Microgreens
  • 1/2 liten paprika
  • 1/2 dl revet parmesan
  • 1 fed hvitløk
  • Salt og pepper


Kokk pasta, f.eks. pasta av linser, spinat eller lignende.

Ta et fat og held 1/2 dl av din beste olivenolie i.

Tilsett en (økologisk) eggeplomme.

Tilsett en håndfull microgreens, litt hakket paprika, evt revet agurk

Tilsett 1/2 dl revet parmesan

Riv ett fed hvitløk og tilsett det

Rør det hele sammen

Smak til med salt og pepper

Når pastaen er ferdigkokt vendes den i blandingen

Nyt!

Rask, sunn og veldig godt!

PÅ BRØDSKIVEN

Ingredienser:

  • En skrive surdeigsbrød
  • Pesto
  • 25 g Microgreens


Skjær en god brødskive

Smør med pesto eller godt smør

Topp med en herlig håndfull Microgreens


Man blir litt lykkelig av en sånn lunsj!


GRØNN SOL

Ingredienser:

  • Mais Microgreens
  • Erte Microgreens
  • 1 egg
  • Parmesan
  • Salt og pepper


På et fat legges en sol av mais Microgreens

Så legges på et lag med erte Microgreens

Stek et speilegg og legg det på

Topp med litt god parmesanost

Kryddre med salt og pepper


Humørbombe på en regnværsdag!

POTETLEFSE MED MICROGREENS

Ingredienser:

  • Potetlefse/hjemmelaget pannekake
  • Microgreens av solsikker, erter og reddik


Fyll lefsen med kansende gode Microgreens.


-annet trenger du ikke.

Og det er en knasende, frisk, smakfull og virkelig god matopplevelse!

COTTAGE CHEESE SALAT

Ingredienser:

  • Microgreens av solsikke, reddik og brokkoli
  • 2 dl Cottage cheese/hytteost
  • Frø, som linfrø, chiafrø, sesamfrø og/eller solsikkefrø


Blann frøene inn i cottage cheese.

Anrett med masse Microgreens på toppen.


Sunn, frisk og herlig!

OMELETT MED MICROGREENS OG FETA

Ingredienser:

  • 25 g Microgreens
  • 2 ss fetaost
  • 2 egg
  • 4 ss fløte ller melk
  • 1ss smør
  • Salt og Pepper


Pisk egg med 4 ss fløte eller melk

Krydder med salt og pepper

Stek omeletten på lav varme i litt godt smør

Når den er nesten ferdig toppes omeletten med hakket erte og solsikke Microgreens og litt feta


Mettende og nydelig lunsj!

FANTASTISK VAFFEL

Ingredienser til 8 vafler:

  • 3 dl tørre røde linser
  • Ca 500g grønnsaker. F.eks. løk, potet, squash, hvitløk, gulrot
  • Salt
  • Solsikkeolie, evt. rapsolie
  • 1/2 rødløk
  • 2 fed hvitløk
  • 1 tomat
  • Litt hvit ost
  • 50 g Microgreens


Ingredienser til kapersmix:

  • 1 glas kapers
  • 1 ss revet pepperot
  • 1 ss sterk sennep
  • 2 hvitløk
  • Seterrømme (eller majonaise)


Vaffelrøre:

  • Bløtlegg de røde linser minst 6 timer, evt. over natten.
  • Held resten av vannet fra og vei linsene.
  • Finn frem tilsvarende mengde grønnsaker. og skjærdem i biter. F.eks. løk, potet, squash, hvitløk, gulrot.
  • Blann linsene i grønsakene og kjør dem til en grov masse med stavmikseren.
  • Tilsett 2 tsk salt og litt chilli eller pepper.
  • Varm opp vaffeljernet og kom en ss olie i jernet og så mye linserøre at du får en cm når det er spredt ut. Kom en ss olie på toppen.
  • Vaflene stekes på lav varme til de er ganske brune 8-12 minuttere. Noter deg tiden så du har den til neste vaffel.


Kapersmiks:

Kjør alle ingredienser til en litt grov miks med stavmikseren.


Fyllet legges på i flg. rekkefølge:

  • Kapersmix
  • Rødløk
  • Tomat
  • Hvitløk
  • Ost
  • Masse microgreens som erter, solsikker og reddik

 Dette er simpelthen kjempegodt!

HELSEJUICE TIL GLEDE

Ingredienser:

  • Microgreens av erter, brokkoli, solsikker, hvetegress, og hvilke du ellers liker
  • 1 eple
  • 1/2 agurk
  • 1 ransket appelsin eller sitron
  • 1 knivspiss god salt

Her er valgene mange. Kort sakt Microgreens og andre grønnsaker og litt sitrusfrukt. Jeg bruker noen ganger å tilsette 1/2 hodekål og en gulrot. Jeg drikker en shot hver dag,

Tips: Held juicen i et iskubbebrett og frys det. Så er det bare å ta ut to HelseJuiceisbiter hver dag. Pulpen, etter juicen, rør med en god olie, litt frø og litt salt. Det er nydelig og veldig sunn pålegg. Eller du kan røre pulpen inn i et par egg og steke en veldig grønn omelet.


Dette er kjærlig næring til din tarm og derfor til ditt gode humør!

BURGER

Ingredienser:

  • 1 burgerbolle, eller 2 gode brøsskiver
  • 1 elgkarbonade, eller karbonade av annet villt eller gressforet fe

På bondens Marked kan du ofte kjøpe burgere av elg, hjort eller gressforete fe. Prøv en ny vri med å fylle burgeren med microgreens. Annet trenges ikke. Enkelt og godt.


Knasende velsmakende og utrolig godt!



LINSESUPPE MED MICROGREENS MED FISK

Ingredienser:

  • 2 dl røde linser
  • 1 løk
  • 1 potet
  • 1 stangselleri
  • 1 fed hvitløk
  • 1/2 rød chilli
  • 1 cm ingefærrot
  • 1 dl kokt fisk
  • Olie til steking


Bløttlegg de røde linser i 6 dl vann noen timer, eller natten over.

Hakk et løk og stek det i olie til løken er blank.

Tilsett vann 4-6 dl vann og kokk videre på middels varme.

Skrell en potet og skjær den i biter.

Skjær en stangselleri i 2-3 mm stykker.

Ett fed hvitløk hakkes fint.

En halv chilli renses og finhakkes.

Ingefærrot renses og finhakkes.

Alt kommes i gryten og det hele småkoker ca 15 minut.

Ta en god håndfull av dine ynglingsMicrogreens og hakk dem. Her synes jeg den noe spicy reddik.Microgreens er fantastisk.

Hvis du har en rest kokt fisk, kan du toppe suppen med den, men det kan fint utelates også.


Denne suppe blir du glad i!

HVALBIFF I DET GRØNNE


Ingredienser

  • 200g Hvalbiff
  • 1 Løk 
  • 100g Champignong
  • Smør/olie
  • Grønne tomater
  • Erte Microgreens
  • Reddik Microgreens


Dressing

  • 1 dl oppbløte røde linser
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk gurkemeie
  • Salt


Start med dressingen.

Stavmiks alt i en kopp og tilsett litt vann til passende konsistent. Dressingen kan godt være litt salt.


Kutt løken i tynne skiver og stek de på middels varme i smør eller olie. Når de er klare tilsetter du skivet campignon og steker videre til bladingen er gjennomstekt, brun og væten har fordampet.


Skjær de grønne (f.eks. syltete) tomater i skiver.


Biffen krydres med salt og pepper og stekes litt over middels varme i 3-4 minutter på hver side. Legges på et fat og hviler imens du lager Microgreens-seng.


2 ss mejerismør smeltes på middels varme i en gryte. Straks det er smeltet tilsette en god håndfull erte Microgreens og pittelitt salt. Rør i gryten et par minutter og anrett da erteMicrogreens på et fat.


Biffen skjæres i skiver og anrettes på sengen av Microgreens. Litt dressing over den og reddik Microgreens på toppen. Soppstuing og grønne tomater legges på siden.


Dette er luksus!


SMOOTHIE

Ingredienser:

  • 1 banan
  • 40 g solsikkeMicrogreens
  • 1 dl yoghurt natual/surmelk
  • 1 dl havremelk
  • 1 knivspiss god salt

Alt stavmikses eller kjøres i blenderen. Tilsett litt vann til passende konsistens.


Du vil kjenne at dette gjør deg godt!


HUMUS MED ALT GODT


Ingredienser:

Humus

  • 1 dl kikkerter
  • 1 tsk eddike
  • 1 ss tamin eller peanuttsmør
  • Sitron
  • Tamin

Øvrige ingredienser:

  • 1/2 paprika
  • 1 liten rødbete
  • Mais
  • SolsikkeMicrogreens
  • ReddikMicrogreens


Legg kikkertene i bløt natten over, og kok de da 45 minutter med en tsk eddike.

Kjør kikkertene med stavmikser.

Hakk reddik Microgreens og bland dem inn i kikkertene.

Smak til med tamin og sitron


Kokk rødbeten med skallet på i ca 45 minutter.

Ta av skallet og skjær den i biter.

Skjær paprikaen i biter.

Anrett det hele på et fat.


Et solidt måltid med masse smak!